Terug

4 tips hoe je kunt besparen op bedrijfskleding

4 tips hoe je kunt besparen op bedrijfskleding

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je kiest voor bedrijfskleding. [bladiebladiebla]

1. Goedkoop is duurkoop

In plaats van te kijken naar de aanschafwaarde wanneer je bedrijfskleding koopt raden we je aan om het eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Stel jezelf de volgende vraag:

"Hoe vaak hoop ik het kledingstuk te kunnen dragen en wassen zonder dat het zijn kleur, vorm en kwaliteit verliest?".

We zijn geen gedachtelezers maar we vermoeden dat je antwoord dicht in de buurt komt van "het liefst zo vaak mogelijk".  

Grootmoeders spreekwoord goedkoop is duurkoop gaat daarom ook zeker op voor bedrijfskleding. Oftewel: kwaliteit bovenaan. Koop bedrijfskleding bij een leverancier die gespecialiseerd is in het type bedrijfskleding dat je zoekt. Kies voor bedrijfskleding die

  • niet slijt of gaat pillen
  • lang meegaat
  • niet verkleurt
  • niet krimpt

Wij geven je graag vrijblijvend advies in het kiezen van de juiste type bedrijfskleding. Werk je bijvoorbeeld vanachter een toonbank? Dan heb je wat versteviging nodig op de plaatsen waar je kleding de toonbank raakt. Loop je veel heen en weer zoals bijvoorbeeld in de bediening, dan heb je kleding nodig met extra bewegingsvrijheid en sterke naden. 

2. Koop juist grote aantallen

Instelkosten voor bedrukking kunnen hoog uitvallen wanneer je kiest voor een laag aantal stuks. De stuksprijs gaat omlaag naarmate je er meer besteld. Het kopen van grotere aantallen wordt daarom beloond met korting. 

3. Kleding verzorgen

Draag zorg voor je bedrijfskleding door ze op de juiste manier te wassen.

Voor alle kleding met bedrukking geldt het volgende:

- Hou je aan de voorschriften in het kledingstuk of anders aan de voorschriften die je hebt ontvangen bij de bedrukking. 
- Bij borduring kun je de kleding altijd wassen zoals op het label in de kleding. 
- Gebruik bij bedrukking geen wasverzachter en strijk altijd binnenstebuiten. 
- Wist je dat de droger je kleding sneller laat slijten? Kijk maar eens hoeveel pluizen er soms uit komen, dit zijn allemaal vezels van jouw kleding. 

4. Belastingdienst en jouw bedrijfkleding

Goed nieuws voor alle ondernemers, bedrijfskleding is 100% aftrekbaar! Om te voldoen aan de voorwaarden van de belastingdienst dien je rekening te houden met een aantal zaken. Welke dat zijn lees je hier.

Twijfel je of jouw bedrijfskleding voldoet aan de eisen? Wij helpen graag! Wij kunnen alle kleding voorzien van een logo zodat deze onder ‘bedrijfskleding’ valt voor de fiscus en dus aftrekbaar is.

Zoals je ziet komt er bij goede, duurzame kleding die lang mee gaat nogal wat kijken. Wens je meer informatie of heb je nog vragen? Laat het zeker weten wij helpen je graag!