Waar moet je op letten wanneer je nieuwe kleding aanschaft voor je horecabedrijf?
3 tips:
Kleding die veel gedragen wordt en waarbij de kans bestaat op vetvlekken moet goed wasbaar zijn. Kies dan ook bij voorkeur artikelen die op 60 graden te wassen zijn. Op deze temperatuur worden ook alle bacteriën gedood dus dit is sowieso extra hygiënisch.
In een team, werkzaam in de horeca, zien we veel diversiteit en er wordt er met het inzetten van gerechten of uithalen van een tafel veel bewogen door je medewerkers. Niets is zo irritant als heel de dag aan je shirt te lopen trekken. Het is wel belangrijk dat iedereen goed herkenbaar is. Kies dan ook voor kleding die voor heren en dames in dezelfde look beschikbaar is maar kijk of je het model geschikt kan houden voor het postuur van je medewerkers. Niet iedereen voelt zich prettig in slim fit maar ook niet iedereen in oversized.
Zorg dat je medewerkers herkenbaar zijn. Het is leuk om er trendy bij te lopen in bijvoorbeeld een hip restaurant maar als niemand ziet wie jouw medewerkers zijn en wie de andere gasten dan loop je wellicht omzet mis.
Lees het laatste nieuws.