Terug

Hoe kies je goede Horeca Bedrijfskleding?

Hoe kies je goede Horeca Bedrijfskleding?

Het belang van bedrijfskleding in de horeca

In de horeca is hippe, duurzame en veilige bedrijfskleding van groot belang. Het dient niet alleen als een manier om een professionele uitstraling te creëren, maar speelt ook een cruciale rol bij het waarborgen van het comfort en de veiligheid van jouw medewerkers. Bedrijfskleding in de horeca is veel meer dan alleen een outfit - het is een manier om jouw merkidentiteit uit te dragen en een positieve merkbeleving voor jouw klanten te creëren. 

Voordelen van bedrijfskleding in de horeca zijn talloos

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van bedrijfskleding in de horeca is dat het een gevoel van uniformiteit en professionaliteit creëert. Het zorgt ervoor dat jouw medewerkers er verzorgd uitzien en herkenbaar zijn voor jouw gasten. Bovendien draagt het bij aan een gevoel van teamgeest en saamhorigheid onder jouw personeel. Bedrijfskleding geeft jouw medewerkers een gevoel van trots en maakt hen onderdeel van een groter geheel.

Veiligheid & bedrijfskleding

Naast het creëren van een professionele uitstraling, speelt bedrijfskleding ook een belangrijke rol bij het waarborgen van de veiligheid en hygiëne in de horeca. Afhankelijk van het type bedrijf en de functie van jouw medewerkers, kunnen er specifieke veiligheidsvoorschriften gelden. Denk hierbij aan antislipschoenen voor keukenpersoneel, hittebestendige kleding voor koks of beschermende kleding voor schoonmaakpersoneel. Daarnaast is het van belang dat bedrijfskleding gemakkelijk schoon te houden is en voldoet aan de hygiënenormen van de horecabranche.

Het kiezen van de juiste bedrijfskleding voor jouw horecaonderneming is dus van groot belang. Het moet niet alleen passen bij de uitstraling en identiteit van jouw bedrijf, maar ook comfortabel en functioneel zijn voor jouw medewerkers. In de volgende sectie zullen we de verschillende soorten bedrijfskleding voor de horecabranche bespreken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw onderneming.

Verschillende soorten bedrijfskleding voor de horeca

Er zijn verschillende soorten bedrijfskleding beschikbaar voor de horeca, elk met hun eigen specifieke kenmerken en functies. Het is belangrijk om de juiste kledingstukken te kiezen op basis van de functie van jouw medewerkers en de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten bedrijfskleding in de horeca:

  1. Bedrijfskleding bediening horeca: Dit omvat overhemden, blouses, polo's en schorten voor jouw bedienend personeel. Het is belangrijk dat deze kledingstukken er netjes uitzien en comfortabel zijn om te dragen, aangezien jouw bedienend personeel vaak lange dagen maakt en veel in beweging is. Kies voor duurzame materialen die gemakkelijk te onderhouden zijn en bestand zijn tegen vlekken en slijtage.
  1. Kokskleding: Voor jouw keukenpersoneel heeft u speciale kokskleding nodig die bestand is tegen hitte en vuil. Denk hierbij aan koksjassen, broeken, mutsen en sloven. Het is belangrijk dat deze kledingstukken gemaakt zijn van brandwerend materiaal en gemakkelijk schoon te houden zijn. Zorg er ook voor dat de kleding comfortabel is en voldoende bewegingsvrijheid biedt.
  1. Schoonmaakkleding: Schoonmaakpersoneel in de horeca heeft behoefte aan speciale kleding die bestand is tegen vuil en chemicaliën. Denk hierbij aan schorten, overalls en handschoenen. Het is belangrijk dat deze kledingstukken bescherming bieden tegen gevaarlijke stoffen en gemakkelijk schoon te maken zijn. Kies voor duurzame materialen die lang meegaan en bestand zijn tegen slijtage.
  1. Bedrijfskleding Hotel / Receptiekleding: Voor jouw receptiepersoneel kun je kiezen voor nette, representatieve kleding die past bij de uitstraling van jouw hotel of restaurant. Denk hierbij aan nette pakken en jurken, aangevuld met accessoires zoals dassen en sjaals. Het is belangrijk dat deze kledingstukken er professioneel uitzien en comfortabel zijn om te dragen, aangezien jouw receptiepersoneel vaak langdurig contact heeft met gasten.
    Daarnaast is er uiteraard ook een mogelijkheid om te kiezen voor een meer casual look voor de hotel bedrijfskledij aan de receptie. Met een mooie polo en een bijpassende broek zet je al snel een mooie stijl neer. 

Het kiezen van de juiste bedrijfskleding voor jouw horecaonderneming is een belangrijke stap om een professionele uitstraling te creëren en het comfort en de veiligheid van jouw medewerkers te waarborgen. In de volgende sectie zullen we bespreken waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste stijl en kleur voor jouw bedrijfskleding.

Het kiezen van de juiste stijl en kleur

Het kiezen van de juiste stijl en kleur voor jouw bedrijfskleding is essentieel om een professionele uitstraling te creëren en jouw merkidentiteit uit te dragen. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze:

  1. Pas bij de uitstraling van jouw bedrijf: Bedenk wat voor uitstraling je wilt creëren voor jouw horecaonderneming. Wil je een klassieke en tijdloze uitstraling, of juist een trendy en eigentijdse uitstraling? Pas de stijl en kleur van jouw bedrijfskleding aan op de identiteit van jouw bedrijf.
  1. Overweeg de functie: Denk na over de functie van jouw medewerkers en pas de stijl en kleur van de bedrijfskleding hierop aan. Voor bedienend personeel kun je kiezen voor nette en representatieve kleding, terwijl keukenpersoneel behoefte heeft aan praktische en functionele kleding.
  1. Let op de kleurenpsychologie: Kleuren hebben invloed op onze gemoedstoestand en kunnen de perceptie van jouw merk beïnvloeden. Kies kleuren die passen bij de sfeer en uitstraling van jouw bedrijf. Bijvoorbeeld, blauw straalt vertrouwen en betrouwbaarheid uit, terwijl rood energie en passie symboliseert.
  1. Kies voor duurzame materialen: Duurzaamheid is een belangrijk aspect bij het kiezen van bedrijfskleding. Kies voor materialen die lang meegaan en bestand zijn tegen slijtage en vlekken. Dit zorgt niet alleen voor een langere levensduur van de kleding, maar is ook beter voor het milieu.

Het kiezen van de juiste stijl en kleur voor jouw bedrijfskleding is een belangrijke stap om een professionele uitstraling te creëren en jouw merkidentiteit uit te dragen.

Als je hierbij geholpen wilt worden, neem dan zeker contact op, wij bij Bontenue Bedrijfskleding denken graag met je mee.